perjantai 5. lokakuuta 2012

Erilainen - Samanlainen

Syksy. Niin ihanan värikäs, kuulas ja raikas. Toisaalta sateinen, harmaa ja synkkä (kuten tänään). Syksy on myös luopumisen aikaa ja toisaalta uuden luomisen aikaa. Luonto luopuu kesästä ja valmistautuu talveen. Ihminen luopuu hellevaatteiden käytöstä (jotka kyllä tänä kesänä taisi jäädä suurilta osin kaappiin) ja aloittaa vaikkapa uuden harrastuksen kansalaisopistossa. Silti luonto on luonto ympäri vuoden ja ihminen on ihminen toppavaatteidenkin alla.

Mitä näet ylläolevassa kuvassa? Puita? Rivin tuijia? Aidan? Kuolleen puun?
Itse huomasin jo kauempaa erikoisen värisen puun kaikkien noiden vihreiden tuijien välissä (aita jatkui kuvasta myös taaksepäin). En tiedä, onko pakkanen vai mikä vienyt välistä puita, vai onko rako jätetty tarkoituksella, mutta tuo lähes kuollut puu vei huomioni ja piti tulla lähempää katsomaan. Onko se enää tuija (vai onko noi edes tuijia??), kun ei ole samannäköinen kuin nuo muut? Kuuluuko se joukkoon mukaan? Siinä on väli molemmin puolin, ihan kuin se olisi jätetty erilaisuuden vuoksi yksin.
Tunnistatko itsesi tai jonkun muun ihmisen? Oletko huomannut, kuinka helposti toinen (varsinkin vähän erilainen) jätetään yksin, jopa seurakunnassa. Onko heikko, pieni, sairas, ujo, toisenvärinen tai jotenkin muuten erilainen myös ihminen? Onko hän tervetullut seurakuntaan tai tuttavapiiriisi? Toivottavasti vastaus oli kyllä molempiin kysymyksiin ja toivon, että se näkyy myös käytännössä (myös omalla kohdallani).

Siunausta ja värikästä syksyä Sinulle!

5 kommenttia:

  1. Leeuskaja :)5.10.12

    Ei muuten ollenkaan huonoo pohdiskeluu! :) Pisti miettimään.. Tulee mieleen yks laulu, kerron sulle illal vaik.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi18.10.12

    Oh my God, mikä blogi! Kiitos!!

    Iipa, saat katseeni kohoamaan elämän pohjamudista kohti korkeuksia! Kerrot niin elävästi havainnoistasi ja oivalluksistasi, että lukijanakin saan elävän perspektiivin elämän ihmeellisyyksiin. Se kai on blogin tarkoituskin?

    Nyt tiedän, minne minun kannattaa tulla, kun tunnen itseni masentuneeksi ja kaikki näyttää harmaalta. Tämä blogi muistuttaa minua toivosta ja värien hehkusta! Ja kun ajattelen sinua, mieleeni nousee syvältä sydämestä kumpuavia muistoja seikkailuista, sekoiluista ja ystävyydestä. Mielikuvia matonpesusta, venäläisistä pikkukylistä, lauluista, helsinkiläisistä kerrostaloasunnoista, issikkavaelluksista, saunomisesta, leirinuotioista,... Kun ajattelen sitä kaikkea, muistan, ettei elämä ole lainkaan harmaata. Kiitos! Sait minut jälleen muistamaan sateenkaaren värit!

    T. unohteleva uneksija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos rakas ystäväiseni! Tuli kyllä sinunkin kommenttisi oikeaan aikaan minulle... :) Olisi kiva kuulla sinusta muutenkin, uskaltaiskohan sinulle soittaa?!? ;) Ne muistot on kyl parhaimpia (ja rakkaita)!! Kiitos, kun muistutit niistä... :D Siu ja kuullaan/nähdään (ainakin joskus)! Ps. Saanko udella, miten löysit blogini? Olenko joskus maininnut siitä tai jotain??? :)

      Poista
  3. Anonyymi26.10.12

    Lähetit kesällä linkin - vasta nyt löysin itseni tänne. Mulla on ollut omat taisteluni ja elämänkouluni uupumuksen ym mätteiköissä eikä oikein oo riittänyt energiaa pitää yhteyttä ystäviin. Mutta ois kyllä piristävää tavata ja vaihtaa kuulumisia!
    T.Unohteleva uneksija

    VastaaPoista