lauantai 3. joulukuuta 2016

Koiruuksia

Tiedän, että suututan varmasti aika monen koiranomistajan tällä tekstilläni, mutta olen miettinyt tätä pitkään ja nyt puhun suuni puhtaaksi.
En ole koiravihaaja, jos en myönnä olevani kovin koiraihminenkään. Koirat ovat sulosia ja tunnen monta mukavaa koiraa lähipiiristäni. Mutta nyt kerron niistä vähemmän mukavista koirista tai oikeastaan koiranomistajista.

Tykkään kulkea lähimetsässä. Teen ristiin rastiin kävelylenkkejä ja talvella hiihdän, jos on mahdollista (ja kun jaksan). Mutta viime aikoina into on laantunut. En halua enää mennä metsään kävelylle, kun en luota kaikkiin koiranulkoiluttajiin. Mistä se johtuu, niin ihan omista kokemuksista.
En pelkää koiria yleisesti. En mene paniikkiin, jos koira tulee vastaan, on se vapaana tai hihnassa, jos koira ei korviaan lotkauta minulle. Mutta siinä vaiheessa, kun koira kiinnostuu minusta ja ei korvia lotkauta omistajalle (vapaana ollessaan), siitä en tykkää. Te koiraihmiset voitte kommentoida, mitä itse pidätte siitä tilanteesta, kun esim. rottweiler tai sakemanni tulee teitä vastaan, ei päästä ohi ja omistaja kutsuu koiraa täyttä kurkkua ja koira ei reagoi mitenkään. Haluaisin kuulla, että olenko ainoa ihminen, jota siinä tilanteessa alkaa hirvittää. Tämä on tositilanne, joka minulle on käynyt meidän lähimetsässä, vaikka ei lähikuukausina.

Parasta tilanteessa oli se, että omistaja ei kommentoinut asiaa mitenkään minulle. Hänestä oli kai ihan normaalia, että koira ei päästä kulkemaan vierasta ihmistä ohitseen. Tai en lähtenyt testaamaan, päästääkö, koska en ollut satavarma, miten koira olisi siihen reagoinut.

Eli tämä oli vaan tällainen pieni pyyntö, että omistajat pitäisivät koiransa hihnassa myös metsässä kulkiessaan, jos eivät kykene hallitsemaan koirulaisiaan täysin. Siis tarkoitin metsiä, mitkä on kaupungin läheisyydessä ja jossa kulkee muitakin ihmisiä. Tiedän, että pyyntöni kuulostaa idioottimaiselta ja pöyristyttävältä ja todella naurettavalta, mutta esitin sen silti. Koska olen nähnyt monen omistajan pitävän koiransa hihnassa metsässä liikkuessa. Siksi ajattelin, ettei se ehkä ole mahdoton ajatus.

Siunausta päivääsi! :)

Iipa


1 kommentti:

  1. Oikeassa olet Sirpa. Koira on sina omistajan vastuulla. Meidän iso koira pääsee silloin tällöin vapaaksi lentokentän metsässä. Sillä on monen metrin pituinen liina/hihna. Näin sen saa heti pysähtymään kun astuu liinan päälle. AINA kun muita ihmisiä tai koiria on liikkeellä koiramme kulkee tiukasti vierellä hihnassa.

    VastaaPoista