lauantai 9. elokuuta 2014

Pienet sammakot

"Pienet sammakot, pienet sammakot, ne lystikkäitä on...."

Tiedät varmaan tuon lasten laulun? Entä, onko sinulta päässyt joskus sammakoita suusta? Minulta ainakin on päässyt ja valitettavasti pääsee aina silloin tällöin, jolloin tekisi mieli ottaa neula ja lanka ja ommella suu kiinni.

Pienet sammakot ehkä ovat lystikkäitä, mutta laulu ei kerro, mitä niistä pienistä sammakoista tulee. Iso rupikonna ei ehkä olekaan enää niin lystikäs.
Entä, jos itse en tarkkaile tai välitä pienistä sammakoista, joita suustani putkahtelee ja ne alkaakin kasvaa ja kasvaa. Silloin, kun sieltä suusta alkaa tullakin isoja rupikonnia, niin luulen, ettei kenelläkään silloin ole enää kivaa.

Raamatussa, Jaakobin kirjeen kolmannessa luvussa kerrotaan kielestä. Siinä sanotaan, että se on pieni jäsen ruumiissa, mutta se voi tehdä todella pahoja asioita. Itse hammashoitajana työskentelevänä voin kertoa, että kieli on myös hyvin vahva ihan fyysisesti. Välillä joudun kaksin käsin pitämään peiliä tai imuria, jotta saan pidettyä kielen poissa tieltä. Ei uskoisi ennenkuin sen itse kokee.

Nujerretaan ne pienet sammakot heti alkuunsa, vaikka ne niin suloisia onkin, jotta ei syntyisi suurempia ja pahempia asioita.

Siunausta päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti