lauantai 6. joulukuuta 2014

Että olisimme yhtä

Viime aikoina on yksi asia noussut yli muiden ja nyt vastoin omaa päätöstäni kerron ajatukseni julki.
Avioliittoa koskeva lakimuutos on ollut monen huulilla ja se on nostanut monenlaisia tunteita pintaan. Tämän tekstin tarkoitus ei ole loukata heitä, jotka ajattelevat asiasta eri lailla kuin minä, mutta toivon, että he kunnioittavat sananvapauttani ja oikeutta omaan mielipiteeseeni. Olen pahoillani, jos silti tekstilläni tahattomasti loukkaan jotakuta.

Itse kunnioitan miehen ja naisen välistä avioliittoa eli olen ns. perinteisen avioliiton kannattaja. Meitä on monia ja tässä haluan esittää SUUREN KIITOKSEN kansanedustajillemme, jotka taistelevat perinteisen avioliiton puolesta eduskunnassamme (kuten Päivi Räsänen, Timo Soini ja Mika Niikko tunnetuimmat heistä).

Se, että ihmiset ovat erimieltä asioista ja kunnioitus Jumalan Sanaan vähenee, ei ole mitään uutta. Niinhän Raamatussa kerrotaan. Eikä sekään, että Vastustaja yrittää eksyttää Jeesuksen seuraajat.
Mutta se minua surettaa, että me uskovaiset, kristityt, Jeesuksen seuraajat, hihhulit (millä nimellä meitä sitten kutsutaankin), hyökkäämme toisiamme vastaan ja riitelemme keskenämme jopa oman seurakunnan sisällä.Kyllä meillä jokaisella on oikeus mielipiteeseemme ja uskovaiset ovat vain ihmisiä siinä missä kuka tahansa. Silti erään laulun kertosäkeen alku on soinut päässäni:

"Että olisimme yhtä, niinkuin Vapahtaja rukoili kerran..."
Olemmeko me?

Tunnistaako meistä, että meillä on keskinäinen rakkaus ja Rakkaus asuu meissä? Minä voin tunnustaa, että ei minusta kyllä aina sitä huomaa ja käytökseni ei viittaa edes sinne päinkään. Onneksi armo ja pelastus ovat lahjaa, jonka voin (ja kuka tahansa voi) joka päivä ottaa vastaan, muuten olisin aika pulassa... Silti yritän miettiä (kuten tätä tekstiä kirjoittaessani), mitä sanon ja mitä kirjoitan. Monesti niitä sammakoita loikkii, mutta joskus saan rohkaista kanssakulkijaa. Opetellaan miettimään, mitä sanotaan, eikä sanota heti, mitä mietitään. Ja tietysti tarpeen mukaan pyydetään ja annetaan anteeksi ja rakastetaan kaikkia ihmisiä, myös heitä toisen mielipiteen omaavia. ;)

Siunausta päivääsi! :)


1 kommentti:

  1. Anonyymi6.12.14

    Minä <3 Iipapaapa. :) Hyviä ajatuksia.

    Rakkaus on tosiaan tärkeintä ja mielestäni tässä keskustelussa yksi turhauttavimmista jutuista on se, kun uutisoitiin jossakin "rakkaus voitti". Mutta niinhän se menee, kun ei ymmärretä, että rakkautta on joskus sekin, että laitetaan rajoja. Tosin eipä sitä voi tajuta, jos ei tajua Raamattuakaan (tosin uskovaisetkin sortuivat ala-arvoisiin kommentteihin ja sekään ei tietty ole oikein...).

    VastaaPoista