perjantai 6. maaliskuuta 2015

Viisaus ei kasva pumpulissa

Oletko mielestäsi viisas? Millainen on viisas ihminen? On olemassa erilaista viisautta. Joku on kirjaviisas ja joku taas elämänviisas eli eletty elämä opettanut, vaikka ei olisikaan niin korkealle opiskellut.

Itse arvostan enemmän elämän tuomaa viisautta. Papukaijakin osaa toistaa opittuja sanoja, ei siinä ole mitään ihmeellistä, mutta ihminen ammentaessaan koetusta elämästä ja varsinkin vielä Pyhän Hengen ohjaamana, niin ei voi kuin nauttia ja ihmetellä sellaisen ihmisen seurassa.

Jonkun mielestä uskovaisen ihmisen ei tarvitse kärsiä mistään ja kaikki sujuu hienosti, eikä ongelmia enää ole. Valitettavasti sellainen ihminen on erehtynyt ajankohdasta. Niin tulee tapahtumaan vasta Taivaassa, ei maan päällä. Jos kaikki uskovaiset eläisivät pumpulissa eli elämä menisi aina niin kuin haluaisi eikä vaikeuksia olisi yhtään, niin olisimme kyllä vähemmän viisasta porukkaa, joka ei ymmärtäisi tavallisen ihmisen elämästä mitään. Vähän niin kuin amerikkalaiset miljardöörit, jotka väittävät elävänsä ihan tavallista elämää viidessä kartanossaan kulkien helikopterilla paikasta toiseen. Juu, niin mäkin teen...

Se, mikä ero uskovaisilla on muihin ihmisiin verrattuna, niin meillä on aina tuki ja turva sekä luottamus Jumalassa vaikeuksienkin keskellä ja Jumala on luvannut auttaa meidät niiden läpi. Hän ei ole luvannut estää niitä vaan Hän sallii ne meille juuri kasvattaakseen meitä, kuten rakastava isä tekee lapsilleen. Vapaa kasvatus ei kuulu Jumalan kasvatusperiaatteisiin. Vapaa tahto kylläkin eli Hän antaa meille vapauden päättää, suostummeko  Hänen kasvatettavaksi vai emme. Minä ainakin suostun. Toivottavasti sinäkin.

Siunausta päivääsi! :)

1 kommentti:

  1. Totta puhut Sirppis :) Terkut Turkista halauksen kera !!

    VastaaPoista